Järjestyksessään 25. Vapaat äänet -kiertueella esiintyvät Mikko Innanen & Innkvisitio sekä ranskalainen Vincent Courtois Mediums.

Vuoden 2014 ensimmäinen Vapaat Äänet -kiertue tarjoaa vahvan kattauksen ranskalais-suomalaista jazzosaamista Saksalaisin ja liettualaisin maustein. Kaksi eturivin jazzyhtyettä, suomalainen Mikko Innanen & Innkvisitio sekä rankalainen Vincent Courtois Mediums, esiintyvät maaliskuussa yhteensä kahdeksan keikan verran konserttiareenoilla ympäri Suomea. Kyseessä on järjestyksessään 25. suomalais-ranskalainen kiertue, jonka Suomen Jazzliitto ja Vapaat äänet yhdessä toteuttavat. Kiertueen kokoava 25-vuotisjuhlakonsertti järjestetään Sellosalissa Espoossa 13.3. klo 19.

Mikko Innanen & Innkvisitio (Suomi, Liettua)
Mikko Innanen > altto- ja baritonisaksofoni, sävellykset
Liudas Mockunas > tenorisaksofoni, klarinetti
Seppo Kantonen > syntetisaattorit
Joonas Riippa > rummut

Vincent Courtois Mediums (Ranska, Saksa)
Vincent Courtois > sello, sävellykset
Daniel Erdmann > tenorisaksofoni
Robin Fincker > tenorisaksofoni

kiertueen ohjelma: 8.3.-15.3.2014
la 8.3. Turku, Turun seudun musiikkiopisto klo 19:00 / yhteistyössä Turku Jazzin kanssa
su 9.3. Loviisa, Keskus-Centralen klo 18:00 / järj. Free Okapi
ma 10.3. Janakkalan pääkirjasto klo 19:00 / Janakkalan Musiikkipäivät
ti 11.3. Pori, Valimo sali klo 19:00
ke 12.3. Tampere, Telakka klo 21:00 / AMC Klubi
to 13.3. Espoo, Sellosali klo 19:00 / 25. Vapaat äänet -kiertueen juhlakonsertti
pe 14.3. Kuopio, OP Jazzklubi klo 21 / järj. Kuopio Jazz & Blues
la  15.3. Joensuu, Teatteriravintolan terassi klo 20 / järj. Jazzkerho 76 ry

Yhteistuotanto
Suomen Jazzliitto www.jazzliitto.fi ja Vapaat äänet  www.vapaataanet.fi

Kiertuetta tukevat Ranskan Instituutti ja Goethe Institut, sekä Musiikin edistämissäätiö, Adami ja Spedidam (tbc).


Mikko Innanen & Innkvisitio

Innkvisitio81p

kuva (c) Maarit Kytöharju

Saksofonisti Mikko Innanen on yksi sukupolvensa arvostetuimmista ja kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista. Innasen verevää soittoa voi kuulla lukuisissa yhteyksissä, mutta Innkvisitio lienee näistä keskeisin. Yhtye itse määrittelee musiikkinsa retrofuturistiseksi, ja se on näiden eturivin jazzmuusikoiden ehkäpä seikkailunhaluisin kokoonpano. Helsinkiläisyhtye on ehtinyt julkaista kaksi levyä ja kiertää aktiivisesti Euroopan lisäksi Pohjois-Amerikan festivaaleja. Tällä keväisellä kiertueella Innkvisitio esittää uutta ohjelmistoaan ja juhlii samalla kymmenvuotista taivaltaan. Yhtyeen riveissä kuullaan Innasen ohella liettualaissaksofonisti Liudas Mockunasia ja Emma-ehdokkaana parhaillaan olevasta Kahden miehen galaksi -yhtyeestä tuttuja kosketinsoittaja Seppo Kantosta ja rumpali Joonas Riippaa.

“This is modern European jazz at its finest. Bold and inventive, smart and informative, ironic, funny but also sad and melancholic, the highly engaging Clustrophy addresses the rich jazz legacy on both sides of the Atlantic, without being bound to any specific style or genre.”
Eyal Hareuveni, All About Jazz (January 2012)

”Mikko Innanen & Innkvisitio osoittautui yhdeksi tämän hetken häikäisevimmistä nuorista yhtyeistä”
Josef Woodard (DownBeat 2/2009).

http://mikkoinnanen.com/Innkvisitio.html

Innkvisitio at Flow Festival 2011

 

Vincent Courtois Mediums

Ranskalainen sellisti Vincent Courtois on monialainen muusikko, joka on yhtä kotonaan niin etnisissä tyyleissä ja pop-yhteyksissä kuin uudessa konserttimusiikissa ja kokeilevassa jazzissakin. Tuore triokokoonpano Mediums jatkaa Courtois’n mieleenpainuvien ja omaleimaisten projektien sarjaa onnistuneesti. Sellon ja kahden tenorisaksofonin yhdistelmän äänenväri liikkuu samalla keskisellä sävelalueella, mistä juontaa myös yhtyeen nimi Mediums. Courtois’n kyseisen kokoonpanon sävellysten suurimpana muusana on toiminut sirkusmaailma, jossa sellisti vietti isänsä työn vuoksi koko lapsuutensa. Mediums-trion täydentävät saksofonistit Daniel Erdmann ja Robin Fincker. Erdmann on suomalaisyleisölle tuttu mm. suositun Das Kapital -kokoonpanon riveistä.

Vincent Courtois on uuden ajan muusikko, yhtä kotonaan etnisissä ja pop-yhteyksissä kuin uudessa konserttimusiikissa tai kokeilevassa jazzissa. Courtois on aikasemmin kiertänyt Suomea oman kvartetinsa kanssa vuonna 2009 sekä vuonna 2010 Amarco-jousitrion kanssa ja Kari Ikosen Karikon yhtyeessä.

”Courtois on raju sellisti. Hän käyttää instrumenttiaan niin bassona, kitarana kun sellonakin. Täyttä virtuoosista taikuruutta.”

Pauli Vesaka, Savon Sanomat

Vincent Courtois’n biografia:
http://violoncelle.free.fr/

Teaser ”Vincent Courtois Mediums” (Oleo Films)

Vincent Courtois Mediums on a Baltic and Finnish tour in March 2014

Share:

Premium WordPress Themes