Trio Chaud

Kuuma kabareeaalto pyyhkäisee Suomen yli, kun ranskalais-espanjalainen Trio Chaud kiertää maata 20.-29.3.

Trio Chaud (Kuuma trio)
Dadaistinen ja sähäkkä musiikkikabaree tulisin ranskalais-espanjalaisin maustein

Chaud

Lucia Recio,  laulu
Didier Petit, sello, laulu
Edward Perraud, rummut, lyömäsoittimet

Kiertueaikataulu:

su 20.3. Tampere, Telakka  klo 19:00 / Frankofonia 2011 Tampereella
www.tampere.fi/kulttuurijamuseot/kulttuuripalvelut/moku/tapahtumat/frankofonia2011.html

ti 22.3. Salo, kulttuuritalo Kiva klo 19:00
www.salo.fi/kulttuurijakirjasto/kulttuuripalvelut/kulttuuritapahtumat

ke 23.3. Espoo, Sellosali klo 19:00 /  myös Pipoka trio & Sam Huber
www.sellosali.fi

to 24.3. Raahe, Rytmikellari klo 21:00
järj. Rajatsi ry www.rajatsi.fi

pe 25.3. Ylivieska,  Akustikka klo 19:00
http://akustiikka.ylivieska.fi/

la 26.3. Äänekoski, kaupungintalo ko 17:00
www.aanekoski.fi/ajankohtaista/ajankohtaistakaupungista

su 27.3. Loviisa, Gymnasium  klo 18:00
järj. Free Okapi ry www.plingoplong.fi

ti 29.3. Helsinki, Laulumiehet klo 19:00 / myös Veli Kujala, harmonikka
jaZZanti, järj. Helsinki Jazz ry       www.myspace.com/helsinkijazzry
Myös Lucia Recio & Didier Petit ”LU-DI-DUO” ovat kiertueella 17.-19.3.

to 17.3. Helsinki, Caisa – Frankofonia Juhlii! Klo 18:00
www.caisa.fi            www.frankofoniajuhlii.fi

Pe 18.3. Mänttä, Honkahovi klo 19:00
Järj. Mäntän kaupunki www.honkahovi.fi

La 19.3. Tampere, Lasten kulttuurikeskus Rulla klo 12:00 ja klo 14:00 / Lastenkonsertti
www.tampere.fi/kulttuurijamuseot/kulttuuripalvelut/lastenkulttuuri/rulla.html

 

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet
kiertuetta tukevat: Ranskan Instituutti, Ranskan kulttuuriministeriö,
Spedidam ja Sacem www.france.fi
Yhteistyökumpani: Kumu rummut www.kumu.fi

 

Trio Chaud (Kuuma trio)
Usein tuntuu siltä, että olemme oman aikamme trubaduureja, ja siis kiertolaisia. Näin meillä on mahdollisuus siirtyä surutta musiikista toiseen, mielentilasta toiseen. Niin kauan kuin olemme tunteneet Georges Perecin, Léo Ferrén, Charles Baudelairen, Serge Gainsbourgin ja monet muut, he ovat olleet meille inspiraation lähteinä, olemme jopa käyttäneet heitä tekosyinä yhteen jos toiseen teokseen. Olemme kuluttaneet runsaasti aikaa heidän kanssaan, milloin soittaen heidän musiikkiaan, milloin pyörien heidän ympärillään, milloin niskoitellen heitä vastaan. He ovat eläneet kanssamme mielentilasta toiseen!
Kaikki alkoi Le Mansin Eurooppa jazzin festivaalilla, kun kohtasimme yhteisessä lauluesityksessä Lucian kanssa ensimmäistä kertaa ja virittäydyimme Baudelairen tunnelmiin. Kun sitten myöhemmin lauloimme Edwardin kanssa ”t’es rock coco” WormHoles kokoonpanossa, kaikki alkoi sekoittua: laulu, improvisaatio, runous, kirjallisuus ja ennen kaikkea erilaiset musiikit!
-Didier Petit

Suomenlahden molemmin puolin koluavalla kiertueellaan Trio Chaud vie meidät unenomaisten laulujen matkalle, josta aukeaa näkymä toisensa jälkeen milloin mistäkin kuvakulmasta; joskus suoraan edestä, joskus vinottain, joskus sivusta. Saamme seurata kolmen innovatiivisen ja rohkean ranskalaismuusikon lempeää sekoilua, joka tekee frankofoniasta kaikille aisteille maukasta juhlaa.

 

Didier Petit

Karismaattinen sellisti Didier Petit (s. 1962) on ajan myötä kehittynyt omaperäiseksi laulajaksi,  performanssitaiteilijaksi,  joka todella eläytyy musiikkiin. Didier Petit on esiintynyt Suomessa 90-luvun lopussa ja tämän vuosikymmenen alussa. Hän on silloin tullut tutuksi bassoklarinetisti Denis Colinin triossa yhdessä iranilaisen zarb-rummun taitajan Pablo Cuecon kanssa. Sen lisäksi hän esiintyi soolona, sekä duona norjalaisen sielunveljensä rumpali-shamaani Terje Isungsetin kanssa. Vuonna 2004 hän oli pitkällä Suomen kiertueella pasuunisti Yves Robertin trion kanssa, rumpalina tuolloin Edward Perraud. Sellistin ja perkusionnistin yhteistyö on sitten jatkunut Petit’n perustamassa ”Wormhole” –yhtyeessä jossa vaikuttavat myös äänitaitelija Lucia Recio  ja kitaristi Kamel Zekri.

Runsassisältöinen selloperformanssi
Wanhassa voimalassa Petitiä ei pidätellyt mikään. Sellisti järjesti pelkistetyn kauniiseen vanhaan teollisuustilaan säkenöivän ja idearikkaan performanssin. Petit hyödyntää ihailtavasti instrumenttinsa ilmaisumahdollisuuksia. Sello on Petit’n käsissä yhtä luontevasti melodia- kuin rytmisoitinkin., ja nimenomaan soitin, sillä Petit ei kehittele instrumentin itsensä kannalta mitään avantgardistisia kummallisuuksia, vaan kohtelee selloaan lopulta kuin lemmittyään. Niin, tokihan rakkaussuhteeseen sisältyy silloin tällöin hyvinkin voimakkaita tunneryöppyjä, vääntöjäkin. Petit käyttää lisäksi tunnevoimaisesti ääntään, laulaa omalla karhealla tavallaan kaunisti sekä murisee, huokailee ja höpisee abstrakteja käsittämättömyyksiä, jotka kasvojen ilmeiden kera synnyttivät herkullisia luonnekarikatyyrejä. Sellon ja laulun yhteispeli toimii saumattomasti.
Improvisaatioiden musiikillinen virikemaisema vaihtui sekä maantieteellisesti että ajallisesti. Petit kuljetti kuulijoitaan selkeäpiirteisistä, tanakan sointutaustan päälle rakennetuista pitkälinjaisista vokaaliiseista barokkimaiseen, klassiseen sellosoittoon ja herkästä Over The Rainbow -tunnelmoinnista japanilaisen kotomusiikin mieleen tuoneeseen minimalismiin. Huomionarvoista tässä musiikillisesa monimuotoisuudessa oli se, että Didier Petit kehitteli aiheitaan hyvin hallitusti. Erilaisista teemoista ja tunnelmista rakentui lopulta kompakti, tunnin mittainen kokonaisuus.
- Mikko Voutilainen, Keskisuomalainen 11.6.2002

www.myspace.com/didiersmall


Lucia Recio

Itseoppinut äänitaiteilija Lucia Recio (s. 1961) aloitti flamenco-laulajana ja laajensi palettiaan pian jazzilla ja kokeilevalla musiikilla. Yksi hänen solistisista bravuureistaan oli Fred Frithin teos Landing (2001). Monenlaisten erityisprojektien ohella hän esiintyy paljon soolona, eri duoissa ja omassa Torero Loco triossaan. 
Lucia Recio on aikaisemmin esiintynyt Suomessa 2000-luvun alussa 32 Janvier –yhtyeen riveissä, duona sampleristi Xavier Garcian kanssa  sekä myös rumpali Denis Charollen kanssa. Kesällä 2008 hän esiintyi ensimmäisen kerran duona Fred Frithin kanssa, Pori Jazzissa  sekä Molden Jazz –festivaaleilla.

”Kitaristi Fred Frith ja hänen duokumppaninsa, ääniakrobaatti Lucia Recio, kokeilivat myös kestävyyttä onnistuen siinä vallan mainiosti. Hieman Björkin oloisen pienen Recion koko vartalo "soi". Mörinät, pörinät, kitinät, kiekaisut, napsutukset, maiskutukset, hihkaisut ja viheltelyt sekoittuivat vokaalien ja konsonanttien tulvaan. Tuloksena oli onomatopoeettinen kieli, jota oli kuitenkin helppo ymmärtää. Kun ääntä siivitti käsien ja koko vartalon runollinen liikekieli, oltiinkin salaperäisen teatteriesityksen äärellä. Recio oli kuin marionetti; pää kääntyi, kädet heiluivat ja selkä taipui.”
- Marita Nyrhinen, Satakunnankansa 19.7.2008
(Fred Frith & Lucia Recio / Ultra Music Nights - Pori Jazz 2008)

www.myspace.com/luciarecio

 

Edward Perraud

Rumpali Edward Perraud (s. 1970) on huikea muusikko, avoin ja kekseliäs. Hän vaikuttaa Ranskan improvisoidun musiikin kentällä monissa eri yhtyeissä, mm. kitaristi Hasse Poulsenin ja saksofonisti Daniel Erdmannin kanssa Das Kapital-triossa. Tämä kovassa nousussa oleva trio on vierailut onnistuneesti sekä Pori Jazzeilla (Ultra Music Nights v. 2007) sekä Tampere Jazz Happeningilla (v. 2010). Perraud’n taustaan kuuluvat niin rockmusiikki kuin jazz ja nykymusiikkikin. Monet eri tyylilajeja edustavat ranskalaiset ja eurooppalaiset yhtyeet saavat virtaa Perraud’n rummuista.

”Hiki tuli jo katsellessa, sen verran touhukasta oli Perraudin meno. Rumpusetin käyttö sai ihan uusia ulottuvuuksia. Itse asiassa setti oli vain pohjana, kun Perraud heitti kalvojen päälle naputeltavaksi kaikenlaista soivaa tavaraa, kelloja, kilistimiä, puu- ja metallitavaraa…Lautasetkin lensivät pidikkeistään muuhun käyttöön. Ylipäätään Perraud tuotti rumpaliksi poikkeuksellisen paljon säveltasollista ainesta.”
- Pentti Ronkanen, Keskisuomalainen 24.4.2004

www.edwardperraud.com

 

<< back