Ahava & Jouset

Kiertueella syksyllä 2006

Mia Simanainen > laulu
Kari Heinilä >
huilut, saksofoni
Kari Ikonen > piano
Mika Kallio > rummut
Hannu Vasara >
1. viulu
Pasi Eerikäinen > 2. viulu
Laura Kajander > alttoviulu
Juho Laitinen > sello

Tässä konsertissa jousikvartetti on enemmän kuin Ahava-yhtyeen vieras. Jo ennestään tyylillisistä ilmaisun rajoista piittaamaton Ahava imaisee nyt jousien tuiverruksen pyörteisiinsä, ja tuloksena kuullaan täyteläistä, syvään hengittävää ja inspiroitunutta musisointia. Ahava ja jousikvartetti muodostavat soinniltaan erinomaisesti yhteensopivan kahdeksanhenkisen kamariyhtyeen.

Konsertti on yhdistelmä jazz- ja kansanmusiikkia, laulelma- ja kamarimusiikkia. Ei sitä sun tätä, vaan oivallisesti yhteensulautunutta, tyylikästä musiikkia – toistaiseksi vailla omaa tyylilokeroa. Ohjelmisto koostuu Ahavan uudemmasta tuotannosta, Simanaisen, Ikosen ja Heinilän sävellyksistä. Jousikvartettisovitukset on tehnyt Kari Ikonen .

Suomenkieliset runotekstit kuvaavat elämää, käyttäen hyväkseen intuitiivisia näkyjä ja luonnon symboliikkaa. Teksteissä lauletaan asioista, joilla elämä meitä puhuttelee, tai äänistä jotka elämisen meteli peittää. Tai ihmisen sisäisestä rauhasta, tai vieraudesta. Yhä uudelleen kaivataan rakkautta, rukoillaan syliä joka antaisi tilaa, ja kehotetaan aukaisemaan silmät, jotta voisi nähdä valon.

Kiertue

La 7.10. Porvoo, Musica Futura
ke 11.10. Imatra, konserttihovi klo 19
to 12.10. Savonlinna, Oopperakellari klo 20
la 14.10. Helsinki, Sibelius-Akatemia, kamarimusiikisali klo 19
su 15.10. Tampere-talo, klo 19

Tuotanto:
Vapaat äänet_Charles Gil
charles.gil(at)kolumbus.fi
puh 050 5716 516
www.vapaataanet.fi

Lisätietoa Ahavasta: www.fiaskorecords.com

Share: