Basisti Joachim Florentin luotsaama Designers on uusi Ranskassa syntynyt yhtye, jonka minimalistinen ja samaan aikaan täyteläinen sointi rakentuu kolmen tasavahvan, luovasti improvisoivan artistin yhteistyöllä. Florentin mukana ovat pianisti Aki Rissanen ja australialainen rumpali Will Guthrie. We Jazz julkaisee yhtyeen esikoislevyn ja kutsuu sen esiintymään We Jazz 2022 -festivaalilla 1.12. Vapaat äänet järjestää triolle kiertueen tämän Helsingin konsertin ympärille. Designers-trioa kuullaan Loimaalla 29.11., Seinäjoella 30.11., Rajamäellä 4.12. ja Turussa 5.12.

“Kontrabasisti Joachim Florent on suuri melodikko, joka tarjoilee meille ihailtavasti rakennettua, tarkkaa ja lumoavaa musiikkia. Tässä omaperäisessä projektissaan hän muistelee Bill Evansin välityksellä tapahtunutta ensikohtaamistaan jazzin kanssa ja välineenään hän käyttää jazzin perustyökalua, pianotrioa. Hän käy etsimään uutta salattua maaperää kahden eurooppalaisen jazzin vahvan persoonan kanssa: pianisti Aki Rissasen, jolla on matkassaan painava salkku klassista osaamista ja erityinen rytmitaju, sekä australialaisen Will Guthrien, yhden tämän hetken luovimmista rumpaleista.”
Le Cratère – Scène Nationale d’Alès

Joachim Florent on tullut Suomessa tutuksi jo 2015. Hän kiersi Suomea L’impérial Quartet- ja L’impérial Orphéon -yhtyeiden kanssa. Aivan äskettäin häntä kuultiin Aki Rissasen kanssa GRIO-orkesterissa, joka valloitti yleisön Tampere Jazz Happeningissa 2022.

Pianisti Aki Rissanen on keskittynyt viime vuodet kansainväliseen uraansa ja jakaa tällä hetkellä aikansa Suomen ja Ranskan välillä. Hän on julkaissut omalla nimellään viisi levyä brittiläisellä Edition Recordsilla. Rumpali Will Guthrie on muuttanut Australiasta Ranskaan 16 vuotta sitten ja on aktiivinen ranskalaisella improvisoidun musiikin kentällä. Hän on tunnettu luovista sooloesityksistään ja johtaa omaa gamelanyhtyettään Nist Nah.

Aki Rissanen, Joachim Florent, Will Guthrie (c) David Gallard

Designers (FIN-AUS-FR)
Aki Rissanen piano
Will Guthrie rummut
Joachim Florent kontrabasso, sävellykset

“Designers”  albumi We Jazz Recordsilla
https://wejazzrecords.bandcamp.com/album/designers

https://www.stellarmusic.org/designers
(ranskaksi)

Designers Suomessa 29.11.-5.12.
Ti 29.11. klo 19 Loimaa, Taidetalo
Ke 30.11. klo 19 Seinäjoki, Kalevan Navetta Hugo-Sali / Jazzoikoon
To 1.12. klo 19 Helsinki, G Livelab / We Jazz 2022
Pe 2.12. klo 12 Salon lukio/ Salojazz
Su 4.12. klo 18 Rajamäki / kotikonsertti
Ma 5.12. klo 19 Turku, Mestarinkadun konserttisali

Kiertueen tuotanto: Stellar Music
Kiertueen buukkaus ja managerointi: Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Institut Francais – Ville de Nantes, Loire Atlantique, Spedidam, AJC – Association Jazzé Croisé

 

 

Share: