Ranskalaisduo Petite Vengeance (pieni kosto) villitsee Suomessa marraskuun alussa. Heidän kuvitteellinen Amerikan äänitrippinsä vie heidät Orivedeltä Turkuun ja takaisin. Sokerina pohjalla Helsingin keikka Juttutuvan Rytmihäiriöklubilla keskiviikkona 4.11.

Ennen sitä kaksikko esiintyy Tampere Jazz Happeningissa lauantaina 31.10 osana “Oh Yeah” -septettiä, jossa kohtaavat Ranskan parhaista nuorista jazzareista koostuva Papanosh -yhtye, maineikas newyorkilaisfonisti Roy Nathanson sekä ranskalaispasunisti Fidel Fourneyron.

Kun Rouenilaisen Vibrants Défricheurs -jazzkollektii ja PAPANOSH -yhtyeen* kaksi tukipilaria,  päättävät laittaa soittimet ja taidot yhteen, on musiikista oksat poissa!

PETITE VENGEANCE on kaivatun Clusone trion (Han Bennink, Ernst Reiseger, MichaelMoore) loistavan energian ja hullujen kollaasien paluu. Siinä yhdistyvät Ornette Colemanin karkean koomisesti suodattama Johnny Cash, Bernard Lubat joka törmää Raymond Scottiin (Tex Avery !), kuvitteellisten lännenpätkien iänikuiset rituaalit, Sitting Bull naurusuin lukemassa Tinttiä  – se on burleskia, uudesti sävellettyä ja hauskasti seonnutta nykyjazzia kahden konservatorion priimuksen soittamana!

Kyyniset saattavat huomauttaa, ettei tämä enää ole jazzia. Mitä merkitystä sillä on, kun heidän ”swinginsä” on tarttuvaa, luonnollista, hauskaa ja nokkelaa, ja lisäksi miehillä on hallussaan jazzin perusominaisuus: jalomielisyys ja avokätisyys!

Armand Meignan, Europa Jazz festivaalin johtaja

* Papanosh on Jazz migration 2013:n voittaja ja kirpeän, sekarotuisen nykyjazzin «tuottaja-kasvattaja»! , selittää Armand Meignan.  Yhtyeeseen voi nyt tutustua Tampere Jazz Hapeniningissa 31.10.


Raphaël Quenehen 
saksofonit, ääni
Jérémie Piazza rummut, kitara

2.11. Oriveden opisto klo 19
3.11. Turun seudun musiikkiopisto klo 19
4.11. Helsinki, Juttutupa / Rytmihäiriöklubi klo 21

31.10. Papanosh & Roy Nathanson & Fidel Fourneyron “Oh Yeah!” @ Tampere Jazz Happening

Petite Vengeance: a dusty wind of raw jazz from France over Estonia, Finland and Norway

www.lesvibrantsdefricheurs.com/#!petite-vengeance/cfjg

Kiertueen buukkaus ja mangerointi: Vapaat äänet

Kiertueen tuki: AJC Association Jazzé Croisé Jazz Migration / French Nordic Jazz Transit

Yhteistyökumppani: Kumu drums

 

Share: