Pianisti Roberto Negro ja saksofonisti Emile Parisien tarjoavat mielikuvituksen lentoa Györgi Ligetin jäljillä. Vapaat äänet järjestää kaksi pihakonserttia Vantaan Koivupäässä keskiviikkona 23.9. ja torstaina 24.9.

Syksyn 2020 Vapaat äänet -kiertue tuo lavoille Suomen ja Ranskan jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita, kun rumpali Olavi Louhivuoren Superposition sekä pianisti Roberto Negron ja saksofonisti Emile Parisienin duo esiintyvät ympäri maata 22.9.-4.10. Ennen kiertueen varsinaista alkua ranskalais-italialaisduo pitää taiteilijanresidenssin Vantaan Koivupäässa 23. ja 24. syyskuuta. Molempina päivinä klo 18 kaksikko avaa harjoitussalin ikkunat yleisölle ja soittaa vajaan tunnin konsertin. Yleisö on tervetullut Visapolku 3 talon etupihalle nauttimaan huippukaksikon vuoropuhelusta. Duo esittää katkelmia Les Métanuits -ohjelmastaan ja antaa 1920-luvun täysin kunnostetun Steinway M-flyygelin ja Selmer-Série III sopraanosaksofonin soida täysipainosesti syysiltaan. Konserttiin on vapaa pääsy.

Les Métanuits on visionäärisen pianisti Roberto Negron muunnelma György Ligetin ensimmäisestä jousikvartetista ”Métamorphoses nocturnes” pianolle ja sopraanosaksofonille. Tähän mahtavaan leikkimieliseen seikkailuun hän on kutsunut duokumppanikseen palkitun saksofonisti Emile Parisienin, joka on vuosien varrella ilahduttanut suomalaisia kuulijoita sekä oman kvartettinsa kanssa että duona harmonikansoittaja Vincent Peiranin kanssa.

Ranskalaisen duon vierailu toteutetaan erityisen huolellisin turvajärjestelyin kiertuetta varten laaditun turvallisuussuunnitelman mukaisesti. Pihalle asetettaan valmiiksi tuoleja turvavälit huomioiden. Säävaraus.

Roberto Negro & Emile Parisien Les Métanuits
Roberto Negro, piano
Emile Parisien, sopranosaksofoni

Koivupää Soi | Visapolku 3, 01730 Vantaa | järjestämme 25 istumapaikkaa

Lisätietoja ja paikkavaraukset: Charles Gil [email protected] 050-5716 516

Huippuyhtyeet Superposition ja Roberto Negro & Emile Parisien kiertävät Suomea syys-lokakuussa

Share: