Suomessa monesti vieraillut klarinetin taituri Louis Sclavis kutsui kaksi pitkäaikaista soittokumppaniaan uuteen trioonsa, kollektiiviin, joka luo jatkuvasti uutta yhteisen kokemuksen rikkauksista. Mukana ovat viulisti Dominique Pifarely ja sellisti Vincent Courtois, siis koko kolmikko ranskalaisen jazzin huipulta. Trion minikiertue Suomessa käynnistyy Joensuusta sunnuntaina 3.10. Maanantaina 4.10. kolmikkoa kuullaan Helsingissä Hakasalmen huvilassa JaZZanti-konsertissa, jossa soittaa myös pianisti Kari Ikonen soolona. Tiistaina 5.10. on vuorossa Loimaa ja keskiviikkona 6.10. Seinäjoki. Kiertue jatkuu Latviassa 8.-11.10. ja loppuu Virossa 12.-16.10., jolloin trioa kuullaan Tallinnan Raatihuoneella torstaina 14.10.

Sclavis-Pifarély-Courtois on erinomainen ranskalaisten virtuoosien muodostama trio. Louis Sclavis on jo 1980-luvulta asti osoittanut olevansa jazzin luovimpia muusikkoja. Dominique Pifarély on antelias solisti ja yksi eurooppalaisen jazzkentän tärkeitä säveltäjiä. Vincent Courtois on aina osoittanut kykynsä olla omaperäinen ja luova sekä omien yhtyeittensä kanssa että muiden kutsumana vierailijana. Yhdessä nämä kolme muodostavat hämmästyttävän kamarijazz-trion, jonka musiikki on eloisaa ja intohimoista. Nämä toisensa jo 25 vuotta tunteneet kumppanukset osaavat kertoa meille henkeäsalpaavan kauniita tuoreita tarinoita, ja musiikki virtaa luonnollisesti etnisistä näyistä totaaliseen improvisaatioon.

Heidän ensilevynsä Asian Fields Variations on äänitetty kuuluisassa La Buissonne -studiossa syyskuussa 2017 taiteellisena johtajana ECM-levy-yhtiön Manfred Eicher.

Vincent Courtois, Louis Sclavis, Dominique Pifarély (c) Jean-Baptiste Millot

Louis Sclavis klarinetit
Dominique Pifarély viulu
Vincent Courtois sello

Sclavis-Pifarély-Courtois Suomessa 3.-6.10.2021
su 3.10. klo 16 Joensuu, Konservatorion Sali / järj. Jazzkerho -76
ma 4.10. klo 19 Helsinki, Hakasalmen huvila – jaZZanti / myös Kari Ikonen soolo / järj. Helsinki Jazz
ti 5.10. klo 19 Loimaa, Taidetalo
ke 6.10. klo 19 Seinäjoki, Kalevan Navetta – Hugo-Sali / Jazzoikoon!

Kiertueen ohjelma Latviassa ja Virossa 8.-16.10-2021

Asian Fields variations – album on ECM Records (2017)

Archipels – cie Dominique Pifarély

Kiertueen tuotanto: Archipels – cie Dominique Pifarély, Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: DRAC Nouvelle Aquitaine, AJC – Association Jazzé Croisé, Suomen Ranskan Instituutti, Spedidam

 

Share: