Rumpali Sylvain Darrifourcqin oudon kaunis In Love With -trio venyttää jazzin käsitettä yli genrerajojen. Ranskalaisen uuden jazzkentän kovimpiin tekijöihin lukeutuvaa hypnoottista kolmikkoa täydentävät veljekset viulisti Théo Ceccaldi ja sellisti Valentin Ceccaldi. Pyörremyrskymäisen April Jazzin (2018) keikan jatkoksi In Love With saapuu nyt Suomeen kahdeksan konsertin kiertueelle, joka päättyy maanantaina 11.11. Helsinkiin jaZZanti-konserttiin WHS Teatteri Unionissa.

Kiertueella kuullaan musiikkia yhtyeen tuoremmalta Coitus Interruptus -albumilta (2018). Ilmaisu on saanut vahvoja vaikutteita William Faulknerin ja Samuel Beckettin romaaneista, missä erilaiset aikaikkunat ja subjektiiviset kokemukset tapahtuvat sekasortoisesti, lähes tulkitsemattomalla kielellä. Tämä musiikki on kuin riemastuttava, hermostunut ja virtuoottinen tapahtumaketju, jossa jännite ei hellitä hetkeksikään ja joka tähtää olennaiseen: välttämään päätöspistettä.

“Rytmistä hulluutta, shamanismia, jossa kapulat ja jouhet lentävät. Sylvain Darrifourcqin sävellyksiä ja polyrytmistä nerokkuutta on todella vaikuttavaa kuulla. Ja harvoin kuulee jousisoittajilta niin primitiivisen rokahtavaa soittoa ja solistista lennokkuutta kuin Ceccaldin veljeksiltä. (…) Tämä on koettava!”
– April Jazz 2018

Sylvain Darrifourcq (s.1979) opiskeli alunperin klassisia lyömäsoittimia.  Sukupolvensa improvisoivien muusikoiden ja säveltäjien keskuudessa hänen rajoja rikkova uteliaisuutensa on tunnettua, joten hän on hyvin kysytty muusikko. Hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten ranskalaisten, eurooppalaisten ja amerikkalaisten taiteilijoiden kanssa, kuten Joëlle Léandre, Tony Malaby, Michel Portal, Louis Sclavis, Marc Ducret, Andrea Parkins, Elise Dabrowski, Kit Downes...  2009 hän sai « Victoire du Jazz »-tunnustuksen osana Emile Parisien Quartetia, jonka rumpalina hän on toiminut yli 10 vuotta. Nykyään hänen persoonallista ilmaisuaan voi kuulla yhtyeissä MILESDAVISQUINTET!, IN LOVE WITH ja TENDIMITE. Hän työskentelee säännöllisesti myös tanssijoiden, videotaiteilijoiden ja elokuvantekijöiden kanssa.

Darrifourcqin soittoa kuullaan Suomessa myös ennen tätä kiertuetta. Tiistaina 29.10. Koko Jazz Clubilla rumpali yhdistää ensimmäisen kerran voimansa trumpetisti Verneri Pohjolan ja basisti Eero Tikkasen kanssa osana Jazz Connective -tapahtumaa. Kiitetty Hermia-Darrifourcq-Ceccaldi -trio, johon rumpalin lisäksi kuuluvat belgialaissaksofonisti Manuel Hermia ja Valentin Ceccaldi soittaa Tampere Jazz Happeningissa lauantaina 2.11. Tampereen tämän vuoden vahvasti ranskalaishenkinen ohjelma raivaa myös näytönpaikan Théo Ceccaldin omalle kuusihenkiselle Freaks-superyhtyeelle.

Théo Ceccaldi, Sylvain Darrifourcq, Valentin Ceccaldi (c) Jeff Humbert

Sylvain Darrifourcq IN LOVE WITH Tallinnassa 1.11. Suomessa 4.-11.11.2019
Pe 1.11. klo 20 Tallinn, Philly Joe’s / Jazzkaar Sügisjazz
Ma 4.11. klo 19 Tampere, Ahlman opisto
Ti 5.11. klo 20 Hämeenlinna, Suisto
Ke 6.11. klo 19 Turku, Turun seudun musiikkiopisto / myös Aki Rissanen & Mikko Innanen ”Frozen Gainsbourg”
To 7.11. klo 19 Loviisa, Gymnasium /  yhteistyössä Free Okapi
Pe 8.11. klo 19 Pori, Validi Karkia -klubi
La 9.11. klo 19:30 Ylistaro, ravintola Taro / Jazzoikoon!
Su 10.11. klo 17 Viitasaari, Miekkaniemi
Ma 11.11. klo 19 Helsinki, WHS-Teatteri Union / jaZZanti

Jazz Connective Helsingissä 28.-30.10.2019

Tampere Jazz Happening 2019

Sylvain Darrifourcq rummut, sävellykset
Théo Ceccaldi viulu
Valentin Ceccaldi sello

https://sylvaindarrifourcq.bandcamp.com/album/in-love-with-coitus-interruptus

Sylvain Darrifourcq IN LOVE WITH Valentin & Théo Ceccaldi
Teaser video Coitus Interruptus (2018)

Kiertueen tuotanto: association Hector ja Full Rhizome
Kiertueen buukkaus ja managerointi : Vapaat äänet
Kiertueetta tukevat: Adami, AJC, Bureau Export, Institut Francais, Sacem, Spedidam

 

 

Share: