Kaksi huipputrioa, viisi huippumuusikkoa: Pohjola Tikkanen Darrifourcq + Darrifourcq Hermia Ceccaldi kiertueella Suomessa 17.-27. marraskuuta 2022.

Vapaat äänet -kiertue tarjoilee marraskuun toisella puoliskolla ranskalais-belgialais-suomalaisen voimajazzin purkauksia. Tien päälle lähtee kaksi hurjaa trioa, jotka keikkojen lopussa sulautuvat ennen kuulemattomaksi kvintetiksi. Pohjola – Tikkanen – Darrifourcq -trioa kuullaan kiertueen alussa kolmessa omassa konsertissa 17.-19.11. Jokioisilla, Porvoossa ja Seinäjoella. Molemmat triot esiintyvät 21.-27.11. Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Raahessa, Savonlinnassa, Joensuussa ja Loviisassa. Tämä on 34. kiertue, jonka Vapaat äänet ja Suomen Jazzliitto tuottavat yhdessä vuodesta 1996.

Rumpali Sylvain Darrifourcqin, saksofonisti Manuel Hermian ja sellisti Valentin Ceccaldin kolmikko on kasvattanut maineensa Euroopassa omaleimaiseksi yhtyeeksi, jonka mestarillinen dramaturgian hallinta on vailla vertaa. Kaksi kiitettyä levyä julkaisut trio pääsi näyttämään kyntensä Tampere Jazz Happeningissa 2019. Juuri sitä ennen kuultiin Helsingissä lokakuussa 2019 trumpetisti Verneri Pohjolan, basisti Eero Tikkasen ja Darifourcquin keikka eurooppalaisessa Jazz Connective -tapahtumassa. Äärimmäisen latautuneen esiintymisen jälkeen oli kaikille selvää, että tarinalle piti tulla jatkoa. Suomen tasokkaan jazzskenen taitavat muusikot ovat nykyään luontevassa kanssakäymisessä Euroopan parhaiden jazzareiden kanssa, ja yhteistyökuvioita syntyy koko ajan.

“Lauantai starttasi Pakkahuoneella todella räväkästi belgialaisfonisti Manuel Hermian, sellisti Valentin Ceccaldin ja rumpali Sylvain Darrifourcqin kolmiolla, joka kohosi koko festarin kärkipäähän. Energia oli hirmuinen eikä sitä pirstaloitu muodikkaasti, vaan yhtaikaa kurinalaisesti ja vapaasti puhallettiin yhteiseen hiileen, jossa sooloilun, sävellyksen ja äärimmäisen kollektiivisen improvisaation rajaa oli usein hankala tai mahdoton vetää. Sello toi trioon tietysti myös omaa ilmettä, joskin Ceccaldi paljolti nyppi sitä käsin basson tapaan. Menoa voi ilmaisun syvimmässä merkityksessä kuvailla oikeasti moderniksi jazziksi, vaikka toisaalta joku Stooges ei siitä kovin kaukana ajoittain ollut. Hurja bändi!” -Jussi Niemi Soundi 11/2019

Verneri Pohjola, Eero Tikkanen, Sylvain Darrifourcq, Koko Jazz Club, Helsinki 29/10/2019 (c) Maarit Kytöharju

Pohjola Tikkanen Darrifourcq (FIN-FR)
Verneri Pohjola
trumpetti
Eero Tikkanen
kontrabasso
Sylvain Darrifourcq
rummut

Darrifourcq Hermia Ceccaldi (BEL-FR)
Sylvain Darrifourcq rummut
Manuel Hermia saksofoni
Valentin Ceccaldi sello

Kiertueen ohjelma 17.-27.11.2022

Pohjola Tikkanen Darrifourcq
To 17.11. klo 19 Jokioinen, Tietotalo
Pe 18.11. klo 20 Porvoo Jazz Club
La 19.11. klo 19 Seinäjoki, Kalevan navetta

Pohjola Tikkanen Darrifourcq + Darrifourcq Hermia Ceccaldi
Ma 21.11. klo 19 Helsinki, Malmitalo
Ti 22.11. klo 19 Tampere, G Livelab
Ke 23.11. klo 19 Oulu, RioLive / Oulun Musiikkijuhlat
To 24.11. klo 19 Raahe, Friemanin Talo / Rantajatsiklubi
Pe 25.11. klo 19 Savonlinna, Kulttuurikellari / Olavin Jazz
La 26.11. klo 18 Joensuu, Konservatorion Sali / Jazzkerho 76 ry
Su 27.11. klo 18 Loviisa, Kino Marilyn / Free Okapi

Kiertueen yhteistuotanto Suomessa: Vapaat äänet & Suomen Jazzliitto
Suomen ja Baltian kiertueen tuottaja: Hector / Full Rhizome
Kiertuetta tukevat: Association Jazzé Croisé, Centre National de la Musique, Spedidam, Ranskan Instituutti Suomessa
Yhteistyökumppani: Kumu drums

www.sylvaindarrifourcq.com/darrifourcq-hermia-ceccaldi.html

 

Share: