Vuoden ensimmäinen Vapaat äänet kiertue tarjoaa komeaa ilmaisuvoimasta ranskalais-suomalaista jazzkattausta. Verneri Pohjola ja Mika Kallio juhlivat isosti heidän ensimmäistä duolevyään soittamalla peräti 15 konserttia ympäri maata 3. maaliskuuta alkaen. Trio Les Voyageurs de l’Espace (Avaruuden Matkustajat) liittyy joukkoon Turusta 13.3. ja esiintyy 7 paikkakunnalla suomalaisen duon kanssa. Kaiken kaikiaan 16 konserttia käsittävä kiertue päätyy Helsingissä Malmitalossa 20. maaliskuutta. Tämä on järjestyksessään 30. ranskalais-suomalainen kiertue, jonka Suomen Jazzliitto ja Vapaat äänet yhdessä tuottavat.

Mika Kallio, Verneri Pohjola – Tampere Jazz Happening 2017 © Maarit Kytöharju

Mystistä, tunnelmallista ja vangitsevaa soittoa on luvassa, kun trumpetisti Verneri Pohjola ja rumpali Mika Kallio yhdistävät voimansa. Edition Records julkaisee helmikuussa 2018 alussa duon ensimmäisen levyn Animal Image, jonka musiikki pohjautuu Perttu Saksan samannimiseen elokuvaan. Brittilevymerkki on aiemmin julkaissut Verneri Pohjolan Bandin kansainvälisesti noteeratun Pekka –albumin, jolla taituroi myös Kallio rummuissa sekä Verneri Pohjola Quartetin Emma-palkitun Bullhorn-levyn.

Verneri Pohjola on koskettanut musiikillaan laajasti suomalaista ja eurooppalaista jazzyleisöä. Oman tunnistettavan soundinsa löytänyt Pohjola on mestarillinen tilan käyttäjä. Tunnustukseksi työstään hän vastaanotti marraskuussa 2017 Suomen jazzliiton Yrjö-palkinnon. Omien yhtyeidensä lisäksi Pohjolaa kuullan mm. Pauli Lyytisen Magnetia orkesterissa ja Mikko Innasen 10+ -kokoonpanossa.

Musiikin maisteriksi vuonna 2002 valmistuneen Mika Kallion soittoa on aina määritellyt laaja-alaisuus, kuunteleva herkkyys ja kyky saada rummut soimaan säestettävää kokoonpanoa rikastuttavalla tavalla. Monissa suomalaisissa eturivin yhtyeissä soittava rumpali esiintyy myös soolona, duona tanssija Satu Rinnetmäen kanssa sekä omassa Kallio Slaaki -rumputriossaan yhdessä Anssi Nykäsen ja Mikko Hassisen kanssa.

Philippe Foch, Didier Petit, Claudia Solal © Centre National des Etudes Spatiales

Laulajatar Claudia Solal, sellisti Didier Petit ja lyömäsoittaja Philippe Foch saapuvat Suomeen Ranskasta monen planeettojen kautta. Avaruuden matkustajien soittotaituruus palvelee hyvin tätä teatraalista ja runollista ääniseikkailua, jossa ranskankieliset laulut kertovat avaruuden valloituksesta ja sekoittuvat kiehtovaan soundikudokseen. Bändin lempeällä ja leikkisällä otteella kielimuuri häviää avaruuden uumeniin. Mukana ovat myös Serge Gainsbourgin ”Contact”, joka aikoinaan lauloi Brigitte Bardot, sekä Louis Armstrongin ihmeellisen maailman kaiho. Tätä värikkäästä yhtyeettä on ihailtu Kiinan asti. Les Voyageurs de l’Espace -levyn palkittiin arvostetulla « Grand Prix de l’Académie Charles Cros »lla – marraskuussa 2017. Yhtyeen Suomen vierailu on osaa Frankofoniaa -eli Ranskan kielen ja kulttuurin juhlia.

Kiertueen ohjelma 3.-20.3.2018

Verneri Pohjola & Mika Kallio
La 3.3.2018 klo 14 Tampere, pääkirjasto Metso / Metso-Live: artistitapaaminen ja konsertti
La 3.3.2018 klo 20 Pori, Validi Karkia -klubi Poriginal Galleriassa
Su 4.3.2018 klo 18 Riihimäki, Vihreätalo
Ti 6.3.2018 klo 19 Loimaa, Taidetalo
Ke 7.3.2018 klo 19 Äänekoski, Wille
To 8.3.2018 klo 19 Oulainen, Kinokulma / Kulmajazz
Pe 9.3.2018 klo 19 Seinäjoki, ravintola Alma / Jazzoikoon!
Su 11.3.2018 klo 19 Mariehamn, Auditoriet, Alandica

Verneri Pohjola & Mika Kallio + Avaruuden matkustajat
Ti 13.3.2018 Turku, Turun seudun musiikkiopisto
Ke 14.3. 2018 Kuopio, Hygge Bro
To 15.3.2018 Kulttuuritalo Tempo/ Mikkelin Musiikkijuhlat
Pe 16.3.2018 Raahe (paikka ei vielä varmistettu)
La 17.3.2018 Joensuu, Pakkahuone
Su 18.3.2018 Kuusankoski, Pato Klubi
Ti 20.3.2018 Helsinki, Malmitalo

Avaruuden matkustajat
Ma 19.3.2018 klo 18 Hämeenlinnan kaupungin kirjasto

Verneri Pohjola & Mika Kallio
Verneri Pohjola trumpetti, elektroniikka
Mika Kallio rummut, elektroniikka
http://verneripohjola.com/  http://www.mikakallio.net/

Avaruuden Matkustajat Les Voyageurs de l’Espace
Claudia Solal ääni
Didier Petit sello, ääni
Philippe Foch lyömäsoittimet, elektroniikka, ääni
www.musiquedailleurs-voyageursdelespace.net

Yhteistuotanto
Suomen Jazzliitto www.jazzliitto.fi ja Vapaat äänet  www.vapaataanet.fi

Kiertueen tuki
MES, Ranskan Instituutti, Bureau Export, Sacem, Spedidam

 

Share:

Premium WordPress Themes