Saksofonisti Mikko Innasen, ranskalaisurkuri Cédric Piromallin ja tanskalaisrumpali Stefan Pasborgin vuonna 2019 perustamaa trioa kuullaan Suomessa ensimmäisen kerran tänä kesänä. Kolmikon viiden konsertin kiertue käynnistyy 25.7. Savonlinnasta ja päättyy 30.7. Raahen Rantajatseilla. Yhtye esiintyy Mäntässä 27.7., Fiskarsissa 28.7. ja Helsingissä 29.7. Ennen Suomen jaksoa trio soittaa Kööpenhaminassa 1.-6.7. osana Copenhagen Jazz Festivalia. Kesän lopussa he esiintyvät Ranskassa Nantesissa 27.8. Les Rendez-vous de l’Erdre -festivaalilla.

“This is it!” julistaa Innanen Pasborg Piromalli -trio päättäväisesti tuoreella levyllään, jonka julkaisi portugalilainen Clean Feed -levymerkki viime vuoden huhtikuussa. Kolmikon yhteiset juuret juontuvat kauas 90-luvulle ja se kuuluu heidän omissa sävellyksissään ja tiukassa yhteissoitossa. Hammond-urkujen soundi on avainasemassa yhtyeen ilmaisussa. Trion jäsenien vankka jazzperinnetietoisuus elää rinnakkain seikkailuhenkisyyden kanssa. Innanen kommentoi: ”Kaikki keinot ovat sallittuja, kunhan tuntuu siltä, että siinä on se jokin, se salaperäinen, selittämätön “se”.

Kaikki kolme soittajaa kuuluvat omien kotimaidensa jazzskenen eturivin muusikoihin ja ovat vuosien mittaan kehittäneet kansainvälistä uraa. Mainittakoon yhteistyö seuraavien muusikoiden kanssa: Andrew Cyrille, Han Bennink, William Parker, Wadada Leo Smith, Peter Eldh’s Koma Saxo, Håvard Wiik, Peter Bruun (Innanen), Daniel Humair, Benjamin Koppel, Will Guthrie (Piromalli), John Tchicai, Ellery Eskelin, Tim Berne, Marc Ducret, Michael Formanek, Tomasz Stanko, Ray Anderson (Pasborg). Innasen ja Paborgin yhteissoittoa on kuultu monesti Suomessa mm. Delirum, Odessa 5 ja Free Moby Dick -yhtyeissä. Innanen taas on ollut Piromallin  Triade -yhtyeen vakiovieras 2000-luvulla. Muistissa on myös Innasen ja Piromallin kvartetti free-konkareiden basisti Teppo Hauta-ahon ja rumpali Paul Lovensin kanssa 2013 sekä Pasborgin ja Piromallin villit jamit Pariisissa 2000. Uusi yhteinen tarina alkoi keväällä 2019 Toursissa Ranskassa ensimmäisellä Innanen Pasborg Piromalli -trion keikalla ja helmikuussa 2020 he kävivät studiossa Kööpenhaminassa juuri ennen koronasulkua.

Levystä sanottua:

“When a Finn, a Dane, and a Frenchman take on the organ trio genre, expect it to be funky and supercool. And This is It is just that. It makes you want to blurt out “yeah baby!”
Mark Corroto from All About Jazz (USA)
www.allaboutjazz.com/this-is-it-mikko-innanen-cedric-piromalli-stefan-pasborg-clean-feed-records

“An album which breathes delight (…). Sizzling bursts of saxophone from Innanen, anchored by the hyper solid soul-jazz of Piromalli on the Hammond organ, energetic and exhilarating sequences of Pasborg on the drums.”
From Alice Leclercq – Jazz News (paper magazine, France)

”Toivottavasti tätä trioa olisi mahdollisuus kuulla myös livenä. Luvassa olisi varmasti huima kokemus.”
Matti Laipio, Jazzrytmit
www.jazzrytmit.fi/s8-levyarvostelut/c29-levyarvostelut/innanen-pasborg-piromalli/

Mikko Innanen, Cédric Piromalli, Stefan Pasborg (c) Jonas Lingdam

Mikko Innanen sopranino-, alto- ja baritonisaksofonit
Cédric Piromalli Hammond-urut
Stefan Pasborg rummut

Innanen Pasborg Piromalli -trio Suomessa 25.-30.7.2022
Ma 25.7. klo 19 Savonlinna, Kulttuurikellari / Olavin Jazz
Ke 27.7. klo 21 Mänttä, Pub Kolo / Mäntän taidefestivaali
To 28.7. klo 20 Fiskars, Cafe Bar Pesula
Pe 29.7. klo 19 Helsinki, Konepaja Biergarten
La 30.7. klo 21 Raahe, Ruiskuhuone / Raahen Rantajatsit

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet & Mikko Innanen Music
Kiertueen tuki: AJC – Association Jazzé Croisé

Innanen – Pasborg – Piromalli: Summer tour in Denmark, Finland and France

https://cleanfeed-records.com/product/this-is-it/

Kooste levyarvosteluista:
https://www.facebook.com/InnanenPasborgPiromalli

https://www.pasborg.dk/
http://mikkoinnanen.com/
https://www.citizenjazz.com/toutsur_C%C3%A9dric+Piromalli

 

 

Share: