Virolaispianisti Kirke Karjan kehuttu trio ranskalaisbasisti Etienne Renardin ja saksalaisrumpali Ludwig Wandingerin kanssa esiintyy Helsingissä Hakasalmen Huvilassa 25.7. ja on taiteilijaresidenssissä Raahen Rantajatseilla 27.-29.7. Trioa kuullaan myös Tallinnassa 23.-24.7.

Pianisti Kirke Karja on yksi niistä uuden sukupolven virolaismuusikoista, jotka ovat tekemässä kansainvälistä läpimurtoa. Hänen luotsaamansa trio ranskalaisbasisti Etienne Renardin ja saksalaisrumpali Ludwig Wandingerin kanssa on herättänyt positiivista huomiota eurooppalaisella jazzkentällä. Trion musiikin aineksia ovat Karjan sävellykset, vapaa improvisaatio ja laajennetut soittotekniikat. Yhtye soitti vaikuttavan konsertin Tallinnassa syyskuussa 2021 osana European Jazz Conference -tapahtumaa. Sen jälkeen trioa kuultiin Pariisissa huhtikuussa 2022 Punkt @ Banlieues Bleues -festivaali-illassa, jossa norjalaiset Jan Bang ja Erik Honoré tarjosivat live-remixin konsertista samalle yleisölle. Heinäkuun lopussa kolmikko soittaa Virossa ja Suomessa, samalla julkaistaan helmikuussa 2020 Tallinnassa äänitetty Karja Renard Wandinger -trion levy.

Kirke Karja (s. 1989) on intensiivinen esiintyjä ja säveltäjä, jonka rohkea harmoninen sävelkieli ammentaa nykymusiikin vankasta osaamisesta. Häntä kiehtovat improvisaatio ja yhteistyöprojektit muiden taiteenalojen kanssa. Pitkän klassisen musiikin koulutuksen lisäksi hän on ehtinyt sukeltaa jazzmusiikin opiskeluun 10 vuoden ajan ja valmistui 2021 jazzsävellyksen tohtoriksi Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta. Hän on julkaissut kuusi levyä omalla nimellään. Trionsa lisäksi hän johtaa Kirke Karja Quartetia sekä Captain Kirke and the Klingons -kvintettiä, jossa mm. soittavat mm. saksofonistit Mikko Innanen ja liettualainen Liudas Mockunas. Karja voitti Giorgio Gaslini Future Talent Award -tunnustuksen 2021 ja hänet valittiin Viron vuoden jazzmuusikoksi 2022.

Ranskalaisen jazzskenen aktiivinen toimija Etienne Renard (s. 1991) on muusikko ja säveltäjä, joka palvelee trion kollektiivista luovuutta omalla monipuolisella osaamisellaan. Tämä maanläheinen kontrabasisti saa virikkeitä yhteistyökuvioista niin Ranskassa kun ulkomaillakin. Hänen muusikkouttaan ruokkivat myös opiskeluvuodet Pariisin musiikin ja tanssin konservatoriossa.  Hänen soittokumppaneitaan ovat muun muassa Benoît Delbecq, Paul Jarret ja Pierrick Pedron.

Ludwig Wandinger (s. 1995) on Berliinissä asuva kokeellisen musiikin tuottaja, rumpali ja monipuolinen visualinen taiteilija. Hänen musiikillinen kerrontansa vaihtelee kokeellisesta IDM:sta (Intelligent Dance Music) akustiseen improvisaatioon ja ambientista monivivahteiseen äänisuunnitteluun, samalla kun hänen visuaalinen ilmaisunsa risteyttää surrealismia ja hämmästyttävää graafista chrometype designia. Hän on työskennellyt ja esiintynyt monien arvostttujen muusikkojen kanssa, joista mainittakoon Jim Black, Wanja Slavin, Lucia Cadotsch, Dan Nicholls, Philipp Gropper, Elias Stemeseder, Petter Eldh, Andrea Parkins ja Oli Steidle.

Kirke Karja, Ludwig Wandinger, Etienne Renard (c) Kaupo Kikkas

Kirke Karja: piano ja sävellykset
Etienne Renard: kontrabasso
Ludwig Wandinger: rummut

Karja Renard Wandinger -trio Virossa ja Suomessa 23.-29.7.2022
23.7. Tallinn, ULM (Uue Loomingu Maja) / Kirke Karja presents: experimental jazz night (Ludwing Wandinger solo, Etienne Renard solo and other performances)
24.7. Tallinn, Philly Joe’s
25.7. klo 19 Helsinki, Hakasalmen Huvila / jaZZanti – Helsinki Jazz
29.7. klo 18 Raaheen  Teatterin kesälava / Raahen Rantajatsit 2022
Taiteilijaresidenssi 27.-29.7. Raahen Rantajatseilla

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Goethe-Institut Finnland, Viro-Instituutti, AJC-Association Jazzé Croisé

“But the most convincing set this writer experienced was the second-ever performance by a young trio featuring Estonian pianist Kirke Karja, French bassist Etienne Renard and German drummer Ludwig Wandinger, which refracted swing impulses through jagged stop-start rhythms, suggesting a hybrid of the Bad Plus and Punkt.Vrt.Plastik, while tapping some 20th century modern classical influences.” – Peter Margasak, Downbeat

www.kirkekarja.voog.com

www.ludwigwandinger.com

Share: