Kun virtuoosinen vaskitrio Journal Intime kohtaa sielukkaan rumpali Jérémie Piazzan, on soittamisen ilon aika! PLAYTIME -ohjelmallaan tämä “taskubigband” juhlii jazzia elokuvaohjaaja Jacques Tatin runollisessa ja raiteiltaan vinksahtaneessa hengessä. Nelikkö kiertää Suomea 9. maaliskuuta alkaen ja esiintyy kymmenellä paikkakunnalla ympäri maata. Vapaat äänet -agentuurin järjestämä kiertue päättyy 18.3. Helsingissä Rytmihäiriö-klubin konsertissa Juttutuvassa.

Journal Intime valloitti suomalaisen yleisön vuosina 2012-2015 tribuutillaan Jimi Hendrixille. Kiitetty Lips on Fire -ohjelmisto kuultiin laajalla kiertueella sekä Pori Jazzissa, Keitele jazzissa ja Raahen Rantajatseilla. Jérémie Piazza puolestaan on tullut tutuksi suomalaisille kuulijoille loistavasta rumputyöstään Papanosh-yhtyeessä, jonka esitykset ovat ilahduttaneet yleisöä mm. Tampere Jazz Happeningissa 2015 ja Raahessa 2018.

PLAYTIMEssa Journal Intime ja Jérémie Piazza yhdistavät voimansa ja muodostavat mainion taskukokoisen bigbandin. He ovat luoneet ohjelmiston, joka ammentaa innoituksensa jazzin perinteestä, groovesta ja ranskalaisesta populaarimusiikista ja jossa kuuluu Jacques Tatin elokuvien runollinen maailmankaikkeus. Ilmaisussa vuorottelevat virtuoosiset jaksot, hienostuneet sovitukset ja hulvattomat improvisaatiot.

Journal Intime PLAYTIME
Sylvain Bardiau trumpetti
Matthias Mahler vetopasuuna
Fred Gastard bassosaksofoni
Jérémie Piazza rummut

Matthias Mahler, Jérémie Piazza, Sylvain Bardiau, Fred Gastad (c) Poll Pebe Puyrredon

Journal Intime PLAYTIME Suomessa 9.-18.3.2020
Ma 9.3. klo 19 Salo, Salon lukion auditorio / järj. Salojazz
Ti 10.3. klo 19 Savonlinna, kulttuurikellari / järj. Olavin jazz
Ke 11.3. klo 18 Kitee, Kiteesali
To 12.3. klo 19 Kuopio, Maxim / järj. Kuopio Jazz & Blues
Pe 13.3. klo 19 Raahe, Raahen Teatteri / järj. Rajatsi
La 14.3. klo 18 Peruttu/ Joensuu, Pakkahuone / järj. Jazzkerho 76
Su 15.3. klo 16 Loviisa, Almintalo/ järj. Free Okapi
Ma 16.3. klo 19 Peruttu/ Turku, Turun konservatorio ja musiikkiopisto
Ti 17.3. klo 20 Peruttu/ Hämeenlinna, Suisto / Jérémie Piazza solo + PLAYTIME
ke 18.3. klo 21 Peruttu/ Helsinki, Juttutupa

Journal Intime Baltiassa 27.2.-8.3.2020

Teaser video:

http://www.triojournalintime.com/

Kiertueen tuotanto: association Trio Journal Intime
Kiertueen buukkaus ja managerointi : Vapaat äänet
Kiertueetta tukevat: Adami, AJC, Sacem, Spedidam
Yhteistyössä: Kumu drums, Ranskan Instituutti Suomessa

Lainauksia konserttiarvosteluista

Ranskalainen huippuvaskiyhtye Journal Intime esittäytyi hurmaavalla tavalla Jimi Hendrix -ohjelmallaan Joensuussa. Teatteriravintolassa kuultiin trumpetin, pasuunan ja bassosaksofonin taiturien korvia hivelevää osaamista, kun Sylvain Bardiau, Matthias Mahler ja Fred Gastard puhalsivat mutkat suoriksi soittimistaan. (…) Journal Intime ansatsi oli täytä terästä.
Jyri Ojala – Karjalainen

Kolmikon joka jäsen on instrumenttinsa huipputaitaja ja nuottipaperit hylännyt yhteissoitto huumasi superintensiivillä vuoropuhelullaan. Imu äityi parhaimmillaan vaaralliseksi.
Jussi Niemi – Aamulehti

Journal Intimen Hendrix-veto oli hengästyttävä kokemus. Kolmen vaskisoittajan elämöinti oli väkevää ja energistä, tempot tapissa ja kudelmat tiheitä. Hendrix oli vain astinlauta, ja juuri tätä asennetta Jimi itse olisi varmasti arvostanut. Kunnioitetaan, mutta tehdään omaksi. Kunnioitetaan nimenomaan tekemällä omaksi!
Pentti Ronkanen – suomijazz.com

Jérémie Piazza – Drum solo

 

Share: