Tiedote, 19. maaliskuuta 2020

Euroopassa leviävän koronaviruspandemian takia kiertueemme Naissam Jalal – Quest of the Invisible 14.4.-25.4.2020 on siirretty kevääseen 2021, 12.4.-25.4. Tiedotamme yksityiskohdista myöhemmin.

Ourida Yaker / Tour’n’Sol Prod
Charles Gil / Vapaat äänet

###################################################

 

Syyrialaistaustainen huilisti Naïssam Jalal tuo Suomeen huhtikuussa kehutun trionsa.  Quest of the Invisible-yhtyeessä hänen kanssaan soittavat pianisti Leonardo Montana ja basisti Claude Tchamitchian. Raahen Rantajatseilla 2019 hienon Suomen debyytin tehnyt ranskalaisyhtye aloittaa kuuden konsertin kiertueen Helsingin Balderin salista tiistaina 14. huhtikuuta. Kiertueen muut paikkakunnat ovat Turku, Tampere, Seinäjoki, Äänekoski ja Joensuu, johon Suomen viikko päättyy sunnuntaina 19.4. Sen jälkeen kiertue jatkuu Baltiassa huipentuen Jazzkaar-festivaalilla Tallinnassa lauantaina 25.4.

Quest of the Invisible on Euroopassa kovassa nosteessa olevan huilisti Naïssam Jalalin ajankohtainen kokoonpano, jonka meditatiivinen musiikki hakeutuu arkisen yläpuolelle. Hiljaisuudella on keskeinen osa tässä transsissa, joka sijoittuu itämaisen mystiikan tradition ja modaalisen jazzin risteyskohtaan. Syyrialaistaustainen Jalal on kutsunut mukaansa “näkymättömän etsintään” kaksi instrumenttinsa mestaria: ranskalaisbrasilialaisen pianisti Leonardo Montanan ja Suomessa vuosien varrella useasti esiintyneen ranskalaisbasisti Claude Tchamitchianin.

Vuonna 2017 perustetun trion debyyttialbumi ilmestyi keväällä 2019 Les Couleurs du son -merkillä ja on saanut laajasti huomiota ja kiitosta. Quest of the Invisible -tuplalevyn toisella levyllä triokokoonpano laajentuu kvartetiksi yhdessä arvostetun amerikkalaisrumpali Hamid Draken kanssa, joka tässä keskittyy soittamaan itämäistä daf-käsirumpua. Albumi palkittiin vuoden 2019 Victoires du jazz -tunnustuksella, joka on Ranskan suurin jazzalan palkintosarja.

Pariisissa varttunut ja klassista huilua opiskellut Naïssam Jalal palasi juurilleen Damaskokseen ja Kairoon opiskelemaan arabialaista musiikkia alan mestarien johdolla, ja on uransa aikana vaikuttanut niin perinteistä arabimusiikkia, afrikkalaista musiikkia, jazzia kuin räppiäkin esittävissä kokoonpanoissa. Jalalin omien yhtyeiden ilmaisussa kohtaavat improvisaatio ja itäiset ja läntiset estetiikat sekä vahva humaani viesti. Vuodesta 2011 lähtien Jalal on johtanut monikansallista ja kantaaottavaa Rhythms of Resistance -yhtyettä.

“Emme väitä, että olisimme löytäneet näkymättömän; suurimmat mystikot ovat omistaneet koko elämänsä sille ja vain joskus onnistuneet. Se, että olemme ottaneet askeleen kohti näkymätöntä, puskee meitä eteenpäin tutkimaan uusia soittotapoja, kokemaan uusia tuntemuksia, kääntymään sisimpämme ytimeen käyttäen hiljaisuutta ja transsia.” kertoo Jalal.

”Kolmikon välille tihentyy samantien näkymätön verkko, joka vie muusikoiden välisen kuuntelemisen ja reagoimisen huippuunsa. Qu­est of the In­vi­sib­le -trio on mie­len­ti­la, me­di­ta­tii­vi­nen ko­ke­mus, miel­tä puh­dis­ta­va.”
– Sari Jaatinen, Raahen seutu 28.7.2019

Naïssam Jalal (c) Alexandre Lacombe

Naïssam Jalal huilu, nay, ääni, sävellys
Leonardo Montana 
piano
Claude Tchamitchian
kontrabasso

Naïssam Jalal – Quest of the Invisible Suomessa 14.-19.4.
Ti 14.4. klo 19 Helsinki, Balderin sali / jaZZanti
Ke 15.4. klo 19 Turku, Turun konservatorio ja musiikkiopisto (mestarink. 2)
To 16.4. klo 19 Tampere, G Livelab
Pe 17.4. klo 17 Seinäjoki, Seinäjoen pääkirjasto, Jaaksi-sali / Jazzoikoon!
La 18.4. klo 16 Äänekoski, kaupungintalon valtuustosali
Su 19.4. klo 17 Joensuu, konservatorion sali / Jazzkerho 76
Baltian kiertueen ohjelman 21.-25.4.

Kiertueen tuotanto: Tour’n’Sol Prod
Buukkaus ja kiertuemanagerointi: Vapaat äänet
Kiertueen tuki: AJC, Bureau Export, French Institute of Estonia, French Institute of Latvia

Full biography of Naïssam Jalal

http://naissamjalal.com

Share: